Direktlänk till inlägg 6 maj 2009

Alla behöver nån!!

Jag träffade för en del år sedan en kvinna som påstod att hon inte behövde nån. Hon tyckte att hon klarade av att vara ensam. Jag tror inte på det. Tänk om du vaknade upp en dag och hela jordens befolkning utom du hade försvunnit. Din brevbärare och de du får post från, din frisör, din fotspecialist, alla doktorer och undersköterskor. Om du blev sjuk skulle du inte kunna bli undersökt. Du hade fått gissa dig till genom att läsa läkarböcker och kanske behövt bryta dig in på nåt apotek för att få tag på medicin. Din dator hade slocknat och alla lampor hade släckts och du hade fått leva utan både TV och telefon. Ja, jag vet att jag hårddrar det, men påstår man att ensam är starkast då ljuger man. Alla behöver nån. Alla behöver vi bekräftelse.

Jag vet var jag borde ta emot min bekräftelse från, men det är inte alltid så lätt. Man förväntar sig inte beröm och när man väl får beröm så har man svårt att ta emot det. För inte är väl jag bra på att göra saker. Därför jobbar man så hårt och mycket att man är helt utpumpad när arbetsdagen är slut.Oftast är det lättare att kritisera nån än att ge beröm, som den personen kanske behöver. Vi svenskar är jättebra på att fokusera på negativa saker, som nyheter (och det är ju ingen nyhet) till ex. Varje dag får man läsa om hemska saker. Det gäller att läsa noga för att hitta en positiv nyhet och ofta hamnar de i utkanten av tidningen som om det var en en kuriositet.

Det är rätt konstigt egentligen att man idag kan klä sig precis hur som helst men helst ska du vara hård och kall på insidan. Samhället har blivit mindre empatiskt än när jag var liten. Man hade också mer respekt för varandra. Därmed inte sagt att alla är sådana. Det finns lysande undantag och de är fler än man tror. Jag tror att inuti varje människa finns något som är formbart, som en klump lera vars enda önskan (om den nu skulle ha en själ och känslor) är att bli formad av ett par kärleksfulla händer.Det är bara det att det som är mörkt syns mest i dagens samhälle, när det egentligen är ljuset som ska lysa starkast!

Kvinnan som jag talade om har en livskamrat så det motsäger i allra högsta grad hennes påstående!


"Vi är leran och du Herre, är krukmakaren"


Kram Nilla

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nettan

7 maj 2009 18:55

Bra, intressant att läsa om det
Kram Anette

 
Krister

Krister

8 maj 2009 07:15

Frågan är ju vad kvinnan menade! Menade hon att LEVA ensam -- alltså bo själv, äta själv, klara sig helt ensam HEMMA. Eller menade hon att hon ALDRIG skulle träffa någon. Stor skillnad där du Nilla.
Att hon levde i ett förhållande kan ju verka motsägelsefullt, men kanske hon inte var lycklig i detta. Kanske kände hon att hon lika väl hade kunnat vara ensam för att det inte gav henne något...Kanske var hon ledsen just när du träffade henne.

Utan att påstå att du skulle vara olycklig nu -- känner dig inte nog för att ens tänka i dessa banor -- är jag säker på att även DU ibland känner att det skulle vara skönt att leva ensam. INGEN att ta hänsyn till, INGEN att reta sig på, INGEN som kan reta sig på dig.
Visst kommer du hem från jobbet och önskar -ibland i alla fall -- att det hade varit skönt att få vara ensam en stund. Tänka igenom ordentligt vad du varit med om under dagen. Tänka lite på de intryck du fått.
De intryck jag får dagligen under min praktik ger denna önskan ibland. Sitta i lugn och ro och fundera över de människoöden jag träffar. Vet ju en del om en del av dem, och då blir man verkligen fundersam! JAG har inte alltid förmågan att koppla bort min arbetsplats, och då vore det trevligt att ibland kunna göra så.

MEN det betyder samtidigt inte att jag ALLTID vill vara ensam, INTE vill vara i det förhållande jag har nu. Bara att det ibland finns dessa stunder.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
modernatur

modernatur

9 maj 2009 17:07

Jo men visst har alla behov av att vara själva en stund i bland. Lyssna till tystnaden även om man som jag har radion på för fullt för jag inte gillar när det är helt tyst.
I bland när jag är själv hemma kan jag sitta o läsa och dricka kaffe och njuta på ett sätt som jag inte kan när familjen är runt mig.
Förr la jag mig i badkaret en stund o läste när dom andra satt vid teven. Eller när barnen lagt sig.
Vi människor är flockdjur, men behöver stunder då vi kan smälta alla intryck i lugn o ro eller bara låta tankarna vandra.
Som yoga ungefär. Man behöver rensa ut lite ur skallen eller som när man gör en diskrensning på datorn.
Jag älskar min gubbe, men i bland är det skönt att vara själv en stund. Även om jag efter en eller två timmar saknar honom och blir överlycklig när han skickat ett sms till mig.


http://modernatur.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gunilla Tuvesson-la Fleur - 11 augusti 2009 11:18

Sicken härlig dag den här dagen kommer att bli! Varje dag ställs vi inför möjligheter och vi får välja hur vi ska hantera dem. Oftast kanske vi känner att vi inte har nåt val för att våra känslor står i vägen. Men vi har faktiskt ett val. Står du inf...

Av Gunilla Tuvesson-la Fleur - 27 juli 2009 21:21

Vi har varit på två loppisar idag; PMU och Framtid. Hittade ett guldfärgat skohorn på Framtid och lite tupperware på pmu. Tips när man köper plast på loppis: lukta alltid inne i burken så den inte luktar illa! Mannen är på jakt efter piggar att place...

Av Gunilla Tuvesson-la Fleur - 26 juli 2009 20:32

Jaha, det var den festivalen det. Skönt att den är över. Helsingborgsfestivalen som har varat i dagarna tre har varit ovanligt blöt. Regnmässigt alltså, något lugnare när det gäller det blöta som har intagits via munnen (men inte av mig). Har bara dr...

Hoppas alla mår bra. Har jobbat och stått i så det rykt om det. I morgon börjar min semester. Härligt, 4veckors ledighet men jag kommer nog att sakna folket på Lundhagen (ingen nämnd och ingen glömd och gömd). Varmt har det varit och jag hoppas att ...

När man blir 18 år är man verkligen vuxen då? När jag blev 18 kände jag man fortfarande väldigt osäker på vuxenlivet. Jag slussade liksom ut mig själv från mor och far när jag flyttade hemifrån vid 19 års ålder. Det fanns fortfarande många saker i sa...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ nillalafleur med Blogkeen
Följ nillalafleur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se