Direktlänk till inlägg 19 april 2009

Hej

Av Gunilla Tuvesson-la Fleur - 19 april 2009 18:43

 Min dotter Marie!


Nu var det ett tag sedan jag skrev. Ibland har man inget speciellt att skriva om och det har jag egentligen inte idag heller. Men man får väl hitt pa nåt!!

Min dotter är i Italien för att jobba med ett så kallat EU-projekt. Hon åkte i fredags och kommer hem den 27.  Men det var inte som hon hade tänkt sig. Tydligen är de mycket strängare där nere än här. Både hon och hennes reskamrat blev lite chockade. De åkte ner i tron att de skulle vara med och träna tillsammans med andra dansare, men man ville att de skulle coacha  andra dansare.

Dottern går på Sundsgårdens pedagodiklinje och ska till hösten söka in på Piteå (!) högskola för att bli lärare i dans och teater. Usch, det är alldeles för långt bort. Men jag får skylla mig själv eftersom jag alltid har uppmuntrat mina barn att göra det de tycker är roligt. När jag var i den åldern hade man inte så mycket att välja på. Det fick bli ekonomisk 3-årig linje för min del eftersom "min far hade ett företag" (syokonsulenten). Men jag var inte så ekonomisk. Man satt mest på Ringbaren och hängde med sina kompisar.

Igår var jag hos några vänner och hjälpte till att fylla en lastbil med kläder och  leksaker som skulle köras till Ukraina. Där är de verkligen fattiga. Min kompis som kör, brukar köra dit lite då och då. Nu hade han fått ihop en lastbil med släp. Det gick knappt att stänga bakdörren när vi hade packat färdigt. Men så skönt det är att jobba fysiskt utomhus. Det är nästan det bästa jag vet. Bättre än ett styrkepass på ett gym! Vill någon skänka kläder eller annat man tror kan behövas där borta så hör av dej till mig så kan jag förmedla det.


Gå in genom den trånga porten" ; Jesus.


Kram Nilla

 
ANNONS
 
Maria

Maria

19 april 2009 23:11

Åhhhhhhhhh de skulle du skrivit i går. Jag har gjort mig av med 5 papperspåsar med kläder igår ju ;) Störigt.

http://marajjah.bloggspace.se

 
modernatur

modernatur

20 april 2009 15:07

Din dotter är både snygg och trevlig, det kommer säkert att gå jättebra för henne.
Det där med Piteå förstår jag, min dotter skulle upp till Bollnäs på nån skrivarskola eller författarskola. Jag höll på att få fnatt och sa Vad skall du där uppe bland isbjörnar, vargar och lappar att göra?
(Geografi var inte direkt mitt favoritämne i skolan)
Hon fick mer problem med sina nerver och därför blev det inte nån skrivarskola i Bollnäs. På ett sätt tur att hon inte reste för tänk om hon blivit sjuk där uppe när hon flyttat dit. Ingen familj som kunde stötta henne. Nu ordnade det sig ju ändå, men jag har ofta tänkt på om det jag sa påverkade henne då. Tänk om jag raserat hela hennes karriär som författare och hjälpt till att krossa hennes drömmar.
Jag har annars alltid försökt stötta mina barn och uppmuntrat dom, men den gången blev jag överrumplad och fick nån sorts panik när mitt barns äger att hon skall flytta till andra ändan av Sverige, jättelångt från mig.
Inte lätt att vara förälder.

http://modernatur.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gunilla Tuvesson-la Fleur - 11 augusti 2009 11:18

Sicken härlig dag den här dagen kommer att bli! Varje dag ställs vi inför möjligheter och vi får välja hur vi ska hantera dem. Oftast kanske vi känner att vi inte har nåt val för att våra känslor står i vägen. Men vi har faktiskt ett val. Står du inf...

Av Gunilla Tuvesson-la Fleur - 27 juli 2009 21:21

Vi har varit på två loppisar idag; PMU och Framtid. Hittade ett guldfärgat skohorn på Framtid och lite tupperware på pmu. Tips när man köper plast på loppis: lukta alltid inne i burken så den inte luktar illa! Mannen är på jakt efter piggar att place...

Av Gunilla Tuvesson-la Fleur - 26 juli 2009 20:32

Jaha, det var den festivalen det. Skönt att den är över. Helsingborgsfestivalen som har varat i dagarna tre har varit ovanligt blöt. Regnmässigt alltså, något lugnare när det gäller det blöta som har intagits via munnen (men inte av mig). Har bara dr...

Hoppas alla mår bra. Har jobbat och stått i så det rykt om det. I morgon börjar min semester. Härligt, 4veckors ledighet men jag kommer nog att sakna folket på Lundhagen (ingen nämnd och ingen glömd och gömd). Varmt har det varit och jag hoppas att ...

När man blir 18 år är man verkligen vuxen då? När jag blev 18 kände jag man fortfarande väldigt osäker på vuxenlivet. Jag slussade liksom ut mig själv från mor och far när jag flyttade hemifrån vid 19 års ålder. Det fanns fortfarande många saker i sa...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ nillalafleur med Blogkeen
Följ nillalafleur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se