Direktlänk till inlägg 2 april 2009

sol o värme

Av Gunilla Tuvesson-la Fleur - 2 april 2009 17:29

Solen är obarmhärtig men visst är det skönt när vårsolen kommer och man känner värmen från den, men den avslöjar också hur fönsterna ser ut och damm som dansar i solstrålarna. När jag var liten inbillade jag mig att dammet inte var damm utan Guds strålglans som jagade mig över golvet. Jag var helt betagen i dessa vackra strålar. Precis som när man står i Pålsjö skog och ser solen bryta igenom molnen i horisonten och breda strålar träffar Öresunds ytvatten. Det är vackert!

Jag tyckte inte alls om våren när jag var yngre. Jag har alltid tyckt att hösten är den skönaste årstiden. Då fick man börja ta på sig mer kläder och man slapp visa hur man såg ut. Det är konstigt egentligen att när man är i tonåren så inbillar man sig att man är för tjock men när jag tittar på gamla kort så ser jag inte alls tjock ut. Välbyggd kanske men inte tjock. Men det är säkert en fix ide som man automatiskt matas med i den åldern. Då läste man "starlett", "ung och kär" och nån annan veckotidning jag har glömt namnet på. "Min värld" fanns det också nån tidning som hette. Tidningar fyllda med skräp egentligen men det hjälpte när man skulle fly den hårda verkligheten! Idag är det om möjligt ännu värre när det gller mångfalden i dessa tidningar!

Men det var inte det jag skulle skriva om utan om våren. Jag har faktiskt ändrat åsikt där nu tycker jag om solen och värmen. Man fryser ju lättare nu för tiden och solen ska vara bra för psyket, så ut med mig och lapa sol!!

Solen, vinden och vattnet. Det härdar växterna och då måste det vara bra för allt annat skapat också, eller hur?  


"Behandla andra som ni vill att de ska behandla er" Matt.7:12


kram Nilla


 
ANNONS
 
modernatur

modernatur

2 april 2009 19:24

Jag trodde förr att solen gjorde att man fick mera energi och arbetslust, men jag undrar om det inte är så att man i solens som du skrev obarmhärtiga strålar ser all smuts o damm och då skäms man och börjar städa och fejar.
Skojar
Jo visst är solen bra för allt levande, även gamla tanter som jag. Nåt med d vitaminer osv.

http://modernatur.bloggagratis.se

 
Krister

Krister

3 april 2009 07:13

Har också alltid gillat hösten bäst. Inte av samma anledning som du dock. Jag tycker sommaren är för varm, sitter hellre i skuggan och päser, än i solen. Om hösten blir det en mer behaglig temperatur och man kan röra sig igen utan att stora blöta fotspår förföljer en..

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gunilla Tuvesson-la Fleur - 11 augusti 2009 11:18

Sicken härlig dag den här dagen kommer att bli! Varje dag ställs vi inför möjligheter och vi får välja hur vi ska hantera dem. Oftast kanske vi känner att vi inte har nåt val för att våra känslor står i vägen. Men vi har faktiskt ett val. Står du inf...

Av Gunilla Tuvesson-la Fleur - 27 juli 2009 21:21

Vi har varit på två loppisar idag; PMU och Framtid. Hittade ett guldfärgat skohorn på Framtid och lite tupperware på pmu. Tips när man köper plast på loppis: lukta alltid inne i burken så den inte luktar illa! Mannen är på jakt efter piggar att place...

Av Gunilla Tuvesson-la Fleur - 26 juli 2009 20:32

Jaha, det var den festivalen det. Skönt att den är över. Helsingborgsfestivalen som har varat i dagarna tre har varit ovanligt blöt. Regnmässigt alltså, något lugnare när det gäller det blöta som har intagits via munnen (men inte av mig). Har bara dr...

Hoppas alla mår bra. Har jobbat och stått i så det rykt om det. I morgon börjar min semester. Härligt, 4veckors ledighet men jag kommer nog att sakna folket på Lundhagen (ingen nämnd och ingen glömd och gömd). Varmt har det varit och jag hoppas att ...

När man blir 18 år är man verkligen vuxen då? När jag blev 18 kände jag man fortfarande väldigt osäker på vuxenlivet. Jag slussade liksom ut mig själv från mor och far när jag flyttade hemifrån vid 19 års ålder. Det fanns fortfarande många saker i sa...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ nillalafleur med Blogkeen
Följ nillalafleur med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se